Waarom een warmtepomp via Totaaladvies?

Onafhankelijk offerte advies

Ons aanbod is niet beperkt tot één merk, leverancier of installateur. Zo kunnen we jou objectief koppelen aan de beste producten en installateurs uit ons netwerk.

Gecertificeerde installateurs

Wij werken met een breed netwerk aan gecertificeerde installateurs waardoor we je altijd de beste installatie kunnen garanderen.

A-merk producten tegen eerlijke prijzen

Onze aangesloten installateurs werken met de beste producten op de markt en tijdens het advies gesprek kijken wat wat het best aansluit bij jou situatie.

Welke warmtepomp past bij jouw situatie?

De keuze voor een warmtepomp is een grote stap naar een duurzamer en energiezuiniger huis. Bij Totaal Advies maken we die stap eenvoudig en persoonlijk. Ons team geeft je onafhankelijk advies, afgestemd op jouw specifieke situatie. 

Of je nu gaat voor een lucht-water, grondgebonden of hybride warmtepomp, wij staan klaar om je van begin tot eind te begeleiden. Verhoog het comfort van je woning, bespaar op energie en zet samen met ons de stap naar een duurzame toekomst. 

Wat klanten over ons vertellen:

Hoe het werkt


Laat je onafhankelijk adviseren

We bieden onafhankelijk advies, zowel online als bij je thuis, om de beste oplossing voor jouw situatie te bepalen.

Installeer je klus!

Ons ervaren team en netwerk zorgen voor een professionele en zorgeloze installatie!

Ontzorging & opvolging

Na de installatie blijven we betrokken met volledige ontzorging en opvolging om te zorgen dat alles optimaal blijft werken.

Gemiddelde besparing van een Warmtepomp

Wat levert het op in geld?

Warmtepompen hebben een gemiddelde levensduur van 15 tot 25 jaar, afhankelijk van het type en onderhoud. Dit maakt ze een duurzame keuze voor woningverwarming. Afhankelijk van je energieverbruik en de besparingen op energiekosten, kan een warmtepomp vaak al binnen 2 tot 5 jaar worden terugverdiend. 

Na deze terugverdientijd geniet je nog jarenlang van lagere energiekosten, wat niet alleen goed is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarnaast maken overheids en gemeentelijke subsidies de terugverdientijd korter, wat de investering nog aantrekkelijker maakt.

Veel gestelde vragen

Een warmtepomp vereist minimaal onderhoud: jaarlijkse inspectie, schoonmaak en het vrijhouden van de buitenunit van vuil. Zo blijft het systeem efficiënt en betrouwbaar.

Moderne warmtepompen zijn efficiënt en produceren slechts beperkt geluid. De buitenunit blijft binnen de wettelijke normen, en door een slimme plaatsing kan het geluid tot een minimum worden beperkt. Daarnaast zijn er omkappingen beschikbaar om het geluid verder te reduceren.

Leverbare warmtepompen kunnen uw woning niet alleen verwarmen, maar ook verkoelen. We controleren direct of uw radiatoren of vloerverwarming geschikt zijn voor deze functie en passen deze indien nodig aan voor optimaal comfort.

Meestal heb je geen vergunning nodig voor een luchtwarmtepomp als deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Voor bodemwarmtepompen en installaties bij monumenten of in beschermd stadsgezicht is vaak wel een vergunning vereist. 

Lato

Blogs

Zonnepanelen: Duurzaam Energie Opwekken

  De vraag naar duurzame energiebronnen groeit snel, en zonnepanelen spelen hierin een cruciale rol. Zonnepanelen maken het mogelijk om je eigen energie op te wekken, je ecologische voetafdruk te...

Thuisbatterijen: De Sleutel tot Energieonafhankelijkheid

De overgang naar duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen neemt toe, maar om echt energieonafhankelijk te worden, is opslag van energie essentieel. Thuisbatterijen bieden een oplossing voor dit vraagstuk. Ze slaan overtollige...

Warmtepompen: De Toekomst van Duurzaam Verwarmen

In een wereld waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zoeken we naar manieren om ons energieverbruik te verminderen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Een van de meest veelbelovende technologieën die...

Onze diensten

Wij adviseren je vrijblijvend over de beste mogelijkheid voor jouw woning!